Бажані 0 0 грн

Меблеві тканини для оббивки диванів

Кожен покупець, увійшовши в меблевий Меблеві тканини Земфірамагазин звертає пильну увагу не тільки на габарити і механізм трансформації дивану чи крісла, але і на саму кольорову гаму оббивки, адже саме забарвлення дивана або тахти відіграє одну з провідних ролей в облаштуванні будь-якого інтер'єру. Але якщо з розмірами і механізмом трансформації все і так зрозуміло, то ось з відтінками тканин доведеться трохи повозитися. Саме тому, кожному поважаючому себе споживачеві просто необхідно ознайомитися з представленим матеріалом, здатним пролити світло на питання, яке мучить кожного з нас, - якого ж кольору має бути мій диван? 

Для початку варто відзначити, що в основному, при оббивці дорогих м'яких меблів використовуються цілі пласти натуральної шкіри, що в 4 рази перевершує по довговічності звичайну жаккардову або гобеленову тканини. Але, якщо ж на готовому виробі проглядаються численні складочки і замасковані шви, в такому випадку при оббивці дивана чи крісла використовувалися або невеликі шматочки матеріалу, акуратно зшиті між собою, або комбінувалася натуральна шкіра з шкірзамінником.

Взагалі меблева тканина - матеріал досить специфічний, адже саме від нього не тільки залежить наступне колірне оздоблення Вашого інтер'єру, але і тривалість експлуатації всього меблевого гарнітура в цілому. На сьогоднішній день, багато виробників тканої продукції, можуть похвалитися величезною кількістю різноманітністю меблевих тканин, асортимент яких може нараховувати кілька сотень відмінних примірників. І не дивно, адже чим більша компанія-виробник, тим більший вибір тканин вона може запропонувати своїм споживачам.

Отже, давайте розглянемо основні види тканин, що використовуються для оббивки м'яких меблів.

  • Жаккард - це високий, практичний і ергономічний клас тканин, складного чи більш простого переплетення, які містять у своїй основі більше 24-х різнопереплетающихся ниток. Крім того, жаккард може похвалитися незвичайною щільністю ниток на одиницю площі, яка в кілька разів перевершує будь-який інший матеріал, отриманий завдяки одному з найпростіших способів плетіння на звичайному ткацькому верстаті.
  • Мебельный нетканый материал ФинтНеткані (клейові) матеріали, які використовують більшість фабрик, коштують значно дешевше своїх тканих аналогів. Наприклад, флок - неймовірно м'яка і приємна на дотик тканина, приваблива своїм різноманіттям фактур і кольорів. Флок, не тільки, неймовірно практичний і міцний, але і по зручності експлуатації нагадує натуральну шкіру, на відміну від якої вільно «дихає» в спекотну літню спеку і не дубіє в мороз. Завдяки новітнім сучасним розробкам, на меблевому ринку з'явився більш зносостійкий флок, ціна якого на порядок вище звичайного аналога.
  • Ворсовый материал КордройВелюр - ворсовий матеріал, зовні дуже схожий на звичайний флок, має тканинну основу, завдяки якій, в порівнянні з іншими клейовими матеріалами, не так швидко зношується і протирається. Крім того, завдяки досить складному, ретельному і дорогому процесу виготовлення, велюр вважається досить міцним і довговічним матеріалом. Його нитки, як правило, мають змішаний склад, поєднуючи в собі поліестер, віскозу і бавовну.
  • Одним з найбільш високоякісних жаккардів є шиніл (шеніл) - сучасна, новомодна, щільна і неймовірно міцна тканина, що складається з натуральних і синтетичних волокон (50% бавовни, 50% синтетика). Крім того, шиніл має високу зносостійкість до вицвітання, створює затишок і не вибагливий у догляді.
  • Материал микрофибра Миллениум (Аппарель)Ще одним надзвичайно міцним меблевим покриттям є мікрофібра (Мілленіум) - чудова новаторська гіпоалергенна тканина, відштовхуюча воду і бруд, не протирається, не рветься, не линяє, не вицвітає і не вимагає особливого догляду. Мікрофібра не боїться прання навіть у пральній машинці.
  • Гобелен - натуральна тканина, яка користується надзвичайною популярністю завдяки своїй практичності і доступною ціною. Вона по зносостійкості така ж як і велюр, але все ж поступається за своїми характеристиками жакардовим тканинам.
  • Варто нагадати і про тканини зі спеціальним тефлоновим покриттям, які останнім часом, почали користуватися особливою популярністю серед меблевих виробників і споживачів в цілому. Пляма від кави, чаю, молока, вина - не важливо, адже все це можна з легкістю виправити за допомогою звичайної губки або м'якої щітки.
  • Якщо ж говорити про замшу, що також часто використовується при оббивці, то вона ніколи не поступалася шкірі в своїй міцності і довговічності, тим самим доводячи, що меблі, оббиті замшою - можуть виглядати елітно, шикарно і престижно. Крім того, сучасні технології виробництва зуміли подарувати світу штучну замшу, яка не тільки виглядає незвичайно натурально, але й так само приємна на дотик і проста у догляді, як і звичайна замша.

Ось власне і підійшла до кінця розповідь про тканини, які використовуються для оббивки сучасних меблів. Вам, як і кожному споживачеві, буде дуже корисно трохи розширити свій кругозір і поповнити скарбничку знань, здатних допомогти Вам у питанні вибору тканини для спальні або вітальні м'якого гарнітура.

Схожі статті