Бажані 0 0 грн

Диван - основні визначення та поняття.

Диван - це слово знайоме кожному. З цим словом тісно Диван в химерному стилі в аристократичному будинкупов'язані такі поняття: стильність, затишок, простота, ергономіка, функціонал, комфорт і т.д. Важко уявити собі вітальню або кабінет без дивана. Сьогодні диван - невід'ємний атрибут інтер'єру в будь-якій квартирі.

Давайте спробуємо розібратися в цьому розмаїтті диванів, їх стилях, а також функціональному призначення.
Термін «диван» з'явився в ужитку в кінці XVI століття. На турецькому і арабській мові (від «даввана» записувати) це слово спочатку означало «списані аркуші паперу» або «списки», потім цим словом називали

«облікові книги», далі слово мало значення «канцелярія», і тільки після цього стало означати те, що ми звикли називати диваном.

Розглянемо наступні поняття:
канапе, кушетка, отоманка, тахта, софа, диван.
Хоч ці поняття часто неоднозначні і переплутані, всі ці предмети інтер'єру можна віднести до різновидів дивана. Ось короткі визначення даних понять:

  • канапе - диван невеликого розміру (найчастіше двомісний) з трохи піднятим узголів'ям;
  • кушетка - різновид дивана з химерним узголів'ям, відома з часів Античності як предмет інтер'єру у аристократії;
  • отоманка - просторий і широкий диван з великими м'якими подушками, які виступають в ролі спинки;
  • тахта - досить широкий диван з невисокою посадкою, може бути виготовлений як з спинкою так і без неї, може бути як з бічними підлокітниками так і без них;
  • софа - різновид широкого дивана, в якому спинка і підлокітники мають одну висоту (розділ каталогу: Софи).

Довідка: до того, як наявність м'яких меблів у будинку стало звичайним явищем, комфорт при сидінні на дерев'яних лавах і стільцях досягався шляхом підкладання під себе подушок.

Класична модель диванаВ середині ХIХ століття, коли популярність і доступність дивана різко зросла збільшилася і кількість тканин для оббивки диванів (сьогодні це: шенилл, велюр, флок, гобелен, жаккард, шкіра та шкірозамінник). В цей же час в моду прийшла періодична зміна оббивки дивана, оскільки це було значно вигідніше у фінансовому плані.

Як же виготовляли дивани? У ті часи майстри спочатку виготовляли каркас з міцної породи дерева, який потім обтягувався стрічками, потім на стрічках закріплювалася набивка дивана. Спинка в таких диванах мала м'яку оббивку з елементами різьби по дереву. Ніжки та поручні дивана також часто прикрашалися різьбленням.

Класичні дивани повсюдно використовувалися в вітальнях, кабінетах, бібліотеках і будуарах. Сучасне шкіряне покриття на диванах не було типовим для класичних диванів. Шкіряні дивани з глибоко розташованими ґудзиками увійшли в моду в кінці ХІХ початок ХХ століть.

Сучасний меблевий ринок пропонує широке розмаїття моделей диванів, з різними механізмами трансформації в спальне місце і широкою гамою тканин для оббивки. При виборі дивана особливу увагу звертайте на каркас, бажано що б він був цільним, це забезпечить тривалий термін служби.

Меблі фабрики ВІКА- це широкий асортимент диванів, дитячих диванів, кутових диванів, крісел а також соф з різними механізмами трансформації в спальне місце і великим вибором обивочних тканин.

Схожі статті