Бажані 0 0 грн

М'які меблі для дому - вибираємо правильно.

Мабуть, потрібно почати з того, що м'які меблі є невід'ємною частиною не тільки вітальні, спальні, офісу або клубу, але і всього інтер'єру в цілому, підкреслюючи його індивідуальність, комфортабельність і загальну стильову концепцію.
Такі меблі повинні бути, в першу чергу зручні, багатофункціональні і ергономічні. Так що, замовляючи або купуючи м'який гарнітур в спеціалізованому магазині, не забудьте провести всі попередні виміри для того, що б Ваш новий диван або канапа не займали дуже багато простору у Вашій оселі.

Вам необхідно буде провести наступні виміри:
- Виміряти ширину сходових переходів між поверхами;
- Ширину дверних пройомів (через які планується занос меблів);
- Дізнатися всі розміри приміщення, для якого, власне, ви і будете закуповувати меблі.

Озброївшись всіма потрібними вимірами, Ви зможете уникнути поширеної проблеми - як же занести свій приголомшливий меблевий комплект в квартиру так, що б не довелося його розбирати, обдирати ніжки і бічні бильця об дверні отвори.

Відповісти на це й інші, не менш важливі питання, Вам допоможе наша стаття, що має безліч різноманітних корисних порад.


 Отже, почнемо нашу розповідь з каркасних меблів, що мають остов утворений стійками, простір між якими заповнений плитами, рамами або фільонками. Такі меблі неможливо розібрати, тому при  виборі необхідно враховувати наступні фактори: зверніть увагу на висоту спинки і глибину сидіння. Ваш диван або крісло без проблем пройдуть через дверний проріз тільки в тому випадку, якщо розміри меблів не будуть перевищувати параметри пройємів.

Замовивши диван або софу, довжина якого не більш двох метрів, важливо враховувати необхідність наявності додаткового простору (не менше 15 сантиметрів) у дверному пройємі - перед прорізом, відразу за ним і з протилежного боку від петель. Всі ці заходи обережності потрібні для того, що б меблі було простіше внести в приміщення методом «на попа», тобто у вертикальному положенні. Не варто також забувати про те, що в дверний отвір буде заноситися і спинка, так що без зайвого вільного місця просто не обійтися.

Прийшовши в спеціалізований меблевий магазин для того, що б вибрати той чи інший м'який гарнітур, не варто забувати про те, як саме повинен використовуватися кожен його елемент окремо, адже продовжити термін служби нового дивана або крісла можна тільки якщо його використовувати суто за призначенням. Наприклад, не варто перетворювати диван для вітальні в постійне спальне місце. Адже для повсякденного сну існують спеціально призначені для цього моделі, здатні витримувати подібного роду навантаження: кушетки, софи, дивани, дивани-ліжка, крісла, банкетки і т.д.

Меблеві тканини для оббивки меблівКрім габаритів і остовів, також необхідно приділити увагу ще одному моменту - тканинам для меблів, здатним перетворити меблевий гарнітур в твір меблевого мистецтва. Адже термін експлуатації та збереження виробу в належному зовнішньому вигляді, безпосередньо залежить саме від технічних характеристик меблевих тканин.

Так що якщо Ви хочете, що б меблі служили Вам вірою і правдою довго, при виборі її оббивки дотримуйтеся наступних рекомендацій:

Зупинивши свій вибір на шинілі, мікро-велюрі або іншій тканині подібного типу, необхідно врахувати, що поверхневий шар подібних матеріалів може блистіти. Це означає, що диван, оббитий такою тканиною, в залежності від його місця розташування і освітленості кімнати буде виглядати по-різному. Крім цього, через специфіку і фактурності такої оббивки, ліва і права частина кутових меблевих композицій, може виглядати по-різному: може виникнути відчуття того, що модель, нібито, обшита матеріалами різних відтінків. Не забувайте також про те, що ворсові матеріали можуть приминатися (в основному, це відбувається на початку експлуатації меблів). Вирішити цю проблему можна за допомогою звичайної м'якої щітки або пара (не варто плутати з відпарюванням).

Що ж стосується гобеленової групи тканин, створеної методом поздовжньо-поперечного плетіння, то в цьому випадку доведеться зіткнутися з більш трудомісткою процедурою догляду, ніж у випадку з мікро-велюром або жаккардом.Догляд за мДетальніше як видалити плями на диванах.

Далі, ми наведемо декілька практичних порад, завдяки яким Ви зможете продовжити термін експлуатації своїх нових меблів.

• Різні оббивні матеріали володіють різною повітропроникністю, від якої власне і залежить м'якість всього виробу.
• Спеціальні чохли для м'яких меблів необхідно розгладжувати кожного разу після того, як з них було знято основне навантаження (чоловік піднявся з крісла). Такий запобіжний захід, не тільки, не дозволить чохлам передчасно розтягнутися і деформуватися, але і не допустить пошкодження та зношування меблів в цілому.
• З дивана чи крісла, варто постійно поправляти знімні подушки. Це обумовлено не тільки естетичними вимогами, але і специфічними властивостями подушкового наповнювача - якщо поролон протягом тривалого часу піддається стисненню і розтяжкам, він може «злежуватися», тим самим змінюючи свою початкову структуру, що призводить до деформації форми.
•     Те ж стосується і меблевих чохлів, так як під час їх виготовлення, для більш тривалої експлуатації, враховується, який саме тиск буде припадати на сполучні нитки.  Отже, якщо навантаження на шви буде перевищувати допустиму норму, полотно матеріалу вздовж шва може пошкодитися.

Не варто також ігнорувати певні правила чистки м'яких меблів та інструкції по застосуванню того або іншого миючого засобу. Адже якщо Ви вирішили випробувати нову чистячу рідину, яка не використовувалася Вами раніше (взагалі або на певній моделі), для початку перевірте на непомітних частинах меблів, як вона взаємодіятиме з оббивкою.

Що ж стосується переміщення меблів, тут також не варто забувати про деякі певні правила. Щоб уникнути пошкоджень підлогового покриття, ніжок і інших, чимало важливих, меблевих деталей, не варто переміщати меблі методом «волока», рухаючи її по підлозі. Найкраще пересувайте її, трохи піднявши виріб або за спинку, або знизу.

Вибираючи м'який гарнітур для спальні, приділіть особливу увагу механізму розкладки, основними елементами якого є зварна металева сітка та пружинний матрац. Моделі, оснащені такою системою надзвичайно зручні, ергономічні і практичні у щоденній, постійній експлуатації.

Найголовніше! Не варто забувати про те, що меблі зовсім НЕ призначені для:
• розгойдування деталей каркаса, стрибання та ходіння (виняток для крісла-гойдалки).
• не бажано сидіти на підлокітниках і спинці.
• не ставайте колінами в місцях з'єднання чехольних швів.
• захистіть від точкових навантажень пластини перекладин систем трансформації, площинні деталі рам сидінь та місць для сну.

Точна система навантажень при експлуатації м'яких меблевих гарнітурів, розраховується наступним чином:
• вертикальний напрямок - до 100даН (розрахунок на одне посадочне місце);
• не співпадає з вертикальною віссю напрямок - до 30даН;
• статична міцність підлокітників складає - до 30даН;
• бічні ламелі - до 60даН;
• з'єднувальні шви чохлів (навантаження на розрив тканини) - до 18даН/кв.см.

1даН - це навантаження (зусилля) в один кілограм.

Схожі статті