Бажані 0 0 грн

Популярні механізми трансформації диванів

Сучасний меблевий ринок, пропонує  Популярні механізми трансформації диванасвоїм клієнтам незліченну безліч різних диванів і ліжок, оснащених різноманітними механізмами трансформації, призначеними для зручності складання або навпаки, розкладання в спальне місце. Але який же з варіантів найбільше підійде для моєї квартири? - Запитаєте Ви у продавця-консультанта в спеціалізованому меблевому магазині. Адже, якщо раніше дивани ділилися виключно на два види (по системі трансформації): класична тахта і книжка, то зараз асортимент розсувних механізмів може заплутати будь-якого, навіть самого обізнаного споживача.

Єврокнижка, дельфін, алігатор, акордеон - різні і такі не зрозумілі простій людині слова, якими так люблять апелювати досвідчені продавці, що намагаються продати нам певну модель з каталогу своєї продукції. Для того, що б не потрапити в халепу, кожному поважаючому себе споживачеві необхідно озброїтися корисною інформацією з даної статті, завдяки якій Ви зможете підібрати для себе саме ту модель дивана, яка найкраще впишеться в інтер'єр будинку, квартири або офісу.
Ознайомившись з даною статтею, Ви зумієте не лише дізнатися, що саме ховається за інтригуючими і незвичайними назвами трансформирующих механізмів, але і стати справжнім експертом у питанні вибору спального місця.

Отже, представляємо Вам найбільш популярні механізми трансформації м'яких меблів.


Механізм трансформації «Єврокнижка»

На сьогоднішній день, механізм розкладки - «єврокнижка», вважається одним із самих популярних і затребуваних способів трансформації спального місця, завдяки своїй міцності і довговічності. І не дивно, адже «єврокнижка» стала сучаснішою і зручніше звичайної «книжки», ввібрала в себе всі самі новітні функціональні елементи сучасного меблевого виробництва. Розкладається ця система таким чином: необхідно витягнути (або викотити) вперед сидіння дивана, поступово переводячи спинку з вертикального положення в горизонтальне до тих пір, поки воно повністю не займе місце, що звільнилося. Крім того, «єврокнижка» розкладається набагато простіше і швидше, ніж звичайна «книжка», тому з такою конструкцією зможе впоратися навіть Ваша дитина. Крім легкості і надійності, до плюсів цієї системи також можна додати: наявність прихованого ящика для постільної білизни, рівне спальне місце, довговічний і простий у використанні розкладний механізм, а також не обов'язкове зняття дрібних елементів конструкції і придатність для регулярного використання.


 

Механізм трансформації «Книжка»


Досить поширений механізм розкладки в спальне місце, друга його назва «Клік-клак». Багатьом знайомий ще з раннього дитинства, так як має давню історію. Для того, що б розкласти диван з таким механізмом в спальне місце, необхідно підняти сидіння до спинки до характерного клацання з двох сторін дивана, після чого опустити сидіння в горизонтальне положення. Таким же чином диван складається. Плюси: простота використання. Недолік: диван з таким механізмом не повинен щільно примикати до стіни. 

 


 

Механізм трансформації «Класична тахта»


Диван з системою розкладки «класична тахта» - це комфортна, м'яка, елегантна і проста у трансформації модель, яка відмінно впишеться навіть в невелике приміщення. Розкладається «класична тахта» наступним чином: нижня частина конструкції висувається на себе, утворюючи місце для подушки (матраца), що знаходиться на сидінні, в яке вона з легкістю вкладається, створюючи при цьому зручне і рівне спальне місце. У «класичній тахти» є кілька переваг: рівне, комфортабельне і м'яке спальне місце, простота в експлуатації системи розкладки, довговічність і функціональність.


 

 

Механізм трансформації «Єврокнижка Пума»


Дивани з механізмом розкладки «пума» є новинкою на ринку сучасної меблевої індустрії, зачаровуючи своїх шанувальників неперевершеним зовнішнім виглядом і неймовірною легкістю у трансформації. Для того, що зібрати «пуму» знадобитися, для початку, прибрати подушки (якщо вони є), після чого сидіння дивана витягнути на себе. До достоїнств цього механізму можна віднести: велике і пружне спальне місце, легкість у трансформації конструкції, довговічність і ергономічність. Мінуси «пуми»: габаритність.

 

 


 Механізм трансформації «Дельфін»


Диван з механізмом трансформації «дельфін» - це неймовірно зручна, комфортна і лаконічна модель, яка ідеально впишеться, як в простору вітальню, так і в дитячу кімнату. Розкладається «дельфін» за наступною схемою: під основного сидіння викочується спеціальна секція, підводиться за спеціальну петлю-ремінець і встановлюється, в одній площині з основною сидінням, таким чином, утворюючи повноцінне спальне місце. Всі ці маніпуляції нагадують пірнаючого в морську безодню дельфіна, через якого, власне цей механізм і одержав свою назву. Перевагами «дельфіна» є: простота в складанні і розкладанні, велике спальне місце, здатність витримувати значні навантаження, а також міцність, довговічність і надійність конструкції.


 Механізм трансформації «Акордеон»


Завдяки своєму широкому, високому, зручному і рівному спальному місцю, а також схожістю з гармошкою, дивани з системою розкладки «акордеон» завоювали таку шалену популярність серед любителів комфорту і функціональності. Для того, що б розкласти «акордеон», необхідно злегка підвести сидіння до характерного клацання і злегка потягнути його на себе, поки Ваш диван не перетвориться на повноцінне спальне місце. Такий механізм розкладання володіє рядом значних переваг: рівне, м'яке, зручне і високе спальне місце, легкість трансформації, малогабаритність в складеному стані, місткі ящики для білизни і 100% надійність конструкції.
Що ж стосується недоліків, то в «акордеоні» їх не спостерігається.


Механізм трансформації «Викотний»


Вважається, що саме «викотна» система розкладки диванів є самою довговічною, міцною і надійною, оскільки її механізм розрахований на часті трансформації. Все що Вам знадобитися для того, що б розкласти диван з «викотною» системою - це потягнути за спеціальну петельку-ремінець, заховану під сидінням, і витягнути спальне місце на себе таким чином, що б передня частина виїхала вперед, а спинка зайняла її місце . Переваги «викотного» механізму: велика, рівна й зручна спальна поверхня, малогабаритність в складеному стані, можливість встановлення дивана впритул до стіни, надійність і довговічність всієї конструкції. Єдиний недолік цієї системи: необхідність прикладання незначних зусиль при розкладці.


У представленій статті, ми постаралися зібрати найбільш відомі та популярні механізми трансформації, представлені на сучасному меблевому ринку. Завдяки цій інформації, Ви зможете стати не тільки справжнім експертом в області правильного підбору спального місця і системи розкладки, але і без допомоги продавця-консультанта підібрати для себе і своїх друзів самий підходящий диван. Вдалих Вам покупок, позитивних емоцій і низьких цін!